Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Εκπαιδευτική Επίσκεψη Σπουδαστών Ιης Τάξης στη Λάρισα

Την Κυριακή 08 Oκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε, εκπαιδευτική επίσκεψη – περιήγηση των Σπουδαστών Ιης Τάξης της Σχολής στην Ιερά Μονή Αγ. Ιωάννη Θεολόγου, στο χωριό Ζάρκο, στο Μουσείο Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Λάρισας, στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας και στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας.
Στην Ιερά Μονή Θεολόγου οι Σπουδαστές παρακολούθησαν τη θεία Λειτουργία και ενημερώθηκαν για την ιστορία της Μονής.
Στο ιστορικό χωριό Ζάρκο ενημερώθηκαν για την σημαντική θέση του χωριού κατά τον Α’ Βαλκανικό πόλεμο του 1912, αφού από την ευρύτερη περιοχή ξεκίνησε η προέλαση της Στρατιάς Θεσσαλίας.
Στο Μουσείο Κτηνιατρικής Υπηρεσίας οι Σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μια ενδιαφέρουσα πτυχή της ιστορίας του Ελληνικού Στρατού από την εποχή που υπηρετούσαν στις τάξεις του ζώα, όπως τα άλογα του Ιππικού και τα μουλάρια των Λόχων Ημιονηγών.
Στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας οι Σπουδαστές είχαν τη δυνατότητα να δουν αντιπροσωπευτικά ευρήματα του θεσσαλικού πολιτισμού από την παλαιολιθική εποχή έως και τον 19ο αιώνα.
Στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας πραγματοποιήθηκε περιήγηση σ’ ένα μοντέρνο, ευρωπαϊκών προτύπων μουσείο σύγχρονης τέχνης, 7.285 τ.μ, με εκθέματα Νεοελληνικής Τέχνης του 19ου-20ου αιώνα.

Οι Σπουδαστές σ’ενα πρωινό περιηγήθηκαν σε χώρους Θρησκευτικής, Στρατιωτικής, Ιστορικής και Πολιτισμικής αξίας.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου