Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Προσφυγή στην δικαιοσύνη ?


Πολλές φόρες αναρωτήθηκα,  τι γίνεται όταν  ένας ιδιώτης έχει προβεί σε παραλήψεις , η ενέργειες που είχαν αποτέλεσμα την απώλεια ζωής η περιουσίας  η στην καλύτερη περίπτωση , βλάβη της υγείας κάποιου ? Δεν έδωσε αποζημίωση στον παθόντα? Νομίζω ναι αν και δεν είμαι νομικός . Νομίζω υποβάλετε  αγωγή , κάποια στιγμή εκδικάζετε και ο παθών αποζημιώνετε .

 Πιστεύω μια και είναι γνωστό στο πανελλήνιο ότι για τις ζημίες αλλά και ακόμη περισσότερο για την απώλεια της ζωής τόσων ανθρώπων από την πρόσφατη θεομηνία ο μόνος υπεύθυνος είναι η πολιτεία . Η πολιτεία   που διαχρονικά έκανε τα στραβά μάτια στην αυθαιρεσία του κάθε ενός από εμάς . Η πολιτεία που έκανε τα έργα μόνο και μόνο για την προβολή της μη λαμβάνοντας υπ όψιν πολλά πράγματα (χρησιμότητα , περιβάλλον κλπ)  .  Ευθύνες έχουν και οι τοπικοί άρχοντες  που έκαναν τα στραβά μάτια σε όλα αυτά για να μην δυσαρεστήσουν τους ψηφοφόρος τους .

 Και τώρα τι? 

Έρχεται ο υπέροχος νόμος του κυρίου Κατρουγκαλου , του αριστερού , με το μαντηλάκι , (για να σκουπίζει τα δάκρυα ,όταν του λένε ιστορίες για ανθρώπους που ο νόμος του ,τους ανάγκασε να ζουν στα όρια της φτώχειας και ακόμη πιο κάτω ) να δώσει το τελικό χτύπημα σε αυτόν -η του  οποίου η ζωή τα έφερε έτσι να έχει την ατυχία να χάσει τον - την σύζυγο του . Δεν περίμενα ποτέ ότι σε αυτή την χώρα , την χώρα που δίνει απλόχερα το χέρι βοηθείας σε πρόσφυγες κλπ , την χώρα  που γέννησε την δημοκρατία, οτι  θα υπήρχαν νόμοι που θα έριχναν  στον καιάδα  πολλές ορφανικές οικογένειες,  θα έριχναν στον καιάδα τους πολίτες της  .

Θα πρέπει να αντιδράσουμε να υποβληθούν αγωγές κατά του ελληνικού δημοσίου για τα λάθη και τις παραλείψεις που κόστισαν τόσες ανθρώπινες ζωές , θα πρέπει οι νομικοί όλης της χώρας να αναλάβουν αφιλοκερδώς τις πρόσφυγες όλων αυτών των οικογενειών μέχρι την τελική τους δικαίωση από Ελληνικά η ευρωπαϊκά δικαστήρια . Δεν μπορεί πάντα σε αυτή την χώρα να μην δίνει κανείς λόγο . Δεν μπορεί μόνο να ζητάνε από τους πολίτες αυτής της χώρας να είναι νομοταγείς και συνεπείς προς το κράτος  , πρέπει να είναι και το κράτος συνεπής προς τους πολίτες.

Μέσα από αυτό το βήμα  , θα ήθελα να καλέσω την ΕΑΑΣ της οποίας μέλος ήταν και ο συνάδελφος Λγος (ΠΒ)ε.α Γεώργιος .Πολυμεροπουλος , ο οποίος  έχασε την ζωή του απο την φονική έλευση της Ευρυδίκης ,  να αναλάβει νομική πρωτοβουλία με κατάθεση αγωγής κατά του ελληνικού δημοσίου για την  αποζημίωση της οικογένειας και την απονομή πλήρους συντάξεως στην σύζυγο του εκλιπόντος   μια και το κόστος μιας τέτοιας διαδικασίας είναι αρκετά μεγάλο για μια οικογένεια .
Το δε  κόστος θα πρέπει να καλυφθεί από τις εισφορές μας  , από τα δικά μας χρήματα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου