Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Aπονομη Ξιφων σε Αξκους εκτος ΣΣΕ και ΣΣΑΣ

επιδόθηκαν την παρασκευή 9 Δεκ 2016 απο τον κ.ΥΕΘΑ Πάνο Καμμενο τα οφειλόμενα από την πολιτεία ξίφη σε Αξιωματικούς προερχόμενους  κυρίως  από την ΣΜΥ καθώς και σε άλλες κατηγορίες Αξκων (εθελόντριες) . Η απονομή ξίφους σε Αξκους  μη προερχομενους απο τις ΣΣΕ η ΣΣΑΣ σχόλες είναι υποχρεωτική από την υπηρεσία και ευτυχώς τα τελευταία χρόνια γίνεται με μια μικρή καθυστέρηση.








Το ερώτημα που προκύπτει από όλες αυτές τις ενέργειες είναι μόνο ένα
<< Γιατί από το έτος (εάν θυμαμε καλά ) 2001 μέχρι το ετος 2013 δεν επιδόθηκαν ξίφη σε Αξκους απο ΣΜΥ η αλλες κατηγορίες? >>
Πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες σε πρωην ΑΓΕΣ οι οποιοι  παρά το γεγονός ότι η Πάγια Διαταγή του ΓΕΣ 9-37, προβλέπει κατηγορηματικά την απονομή του ξίφους στους Αξιωματικούς προερχόμενους από τη ΣΜΥ που προάγονται στο βαθμό του Ανθυπολοχαγού δεν το απενειμαν?
Γνωρίζει ο κυριος Α΄ ΓΕΣ και  ο Υπουργός οτι αποστρατευτικαν Αξκοι χωρις να παραλάβουν το ξιφος τους ?
Το θέμα είναι καθαρά ηθικό και εαν γίνει η  απονομή ως οφείλεται απο την υπηρεσία σε Αξκους που αποστρατευτικαν και δεν έλαβαν το ξίφος μόνο αποκατάσταση ηθικής τάξης και αίσθημα δικαιοσύνης και αξιοπρέπειας θα φέρει και θα αποδείξει έμπρακτα οτι η πατρίδα τιμά τους εν αποστρατεία Αξκους  .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου