Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Καμμένος: Έρχεται ξεχωριστή επετηρίδα υπαξιωματικών;

 Υπάρχουν θέματα τα οποία πρέπει να ανοίξει ο διάλογος και δεν πρέπει να αποτελούν ταμπού. Είχα προχθές μία συζήτηση, ήμουν στην ψαραγορά της Βάρκιζας μ’ έναν απόστρατο - απόφοιτο της ΣΤΥΑ που μου λέει “Ξέρετε αυτό που κάνετε με τους υπαξιωματικούς… και είναι μία απόφαση που οι αξιωματικοί…”. Θέλω να σου πω πως δεν έχουμε με κανέναν ούτε συμφωνία ούτε προηγούμενα. Θεωρώ όμως ότι το θέμα, και μόνο η αναφορά στη λέξη “υπαξιωματικός”, εγώ το θεωρώ υποτιμητικό. Δηλαδή ο υπαξιωματικός στην Αμερική είναι “non commission officer”. Εκεί πρέπει να ανοίξουμε ένα διάλογο.

Έντιμο, δημοκρατικό και ανοιχτό. Χωρίς προυποθέσεις και χωρίς προαπαιτούμενα και χωρίς προαποφασισμένα πράγματα. Μήπως είναι καλύτερα να υπάρχει μία παράλληλη επετηρίδα που θα φτάνει να είναι υπαξιωματικός με 7 γαλόνια, αρχηγός των υπαξιωματικών, και να έχει το σεβασμό που έχει ο αντίστοιχος συνάδελφός του στις Ηνωμένες Πολιτείες; Μπορεί κάποιοι να μην το θέλουν και να θέλουν το υφιστάμενο σύστημα.


Εκεί, λοιπόν, μπορούμε να βρούμε και προτάσεις που μπορούν να ισχύσουν και στο μέλλον, και διάφορες αποφάσεις που θα καλύψουν αυτό το διάστημα μεταξύ της αλλαγής από το προηγούμενο στο νέο καθεστώς. Αλλά είναι κάτι το οποίο το να μην το συζητάμε, δεν ωφελεί πουθενά.

πηγη:http://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου